3D Modeling

Engineering @ Design & Innovation @ 3D-Modeling

3D Line-Design is een tekenbureau en ontwerp bureau dat gespecialiseerd is in het creëren van 3D-ontwerpen/modellen voor onder andere Maritieme engineering en Product design. Met als specialisatie double curvature surfaces ofwel dubbel gekromde vlakken. Een product wordt niet zomaar ontwikkeld. Het wordt ‘geboren’ uit een idee en nauwkeurig onderzocht. Van fitnessapparaat tot de verpakking van een parfumflesje. Van fluitketel tot fietsband. Waar hebben mensen behoefte aan? Wat vinden ze mooi? Wat voor vormen, kleuren en texturen kunnen de consument verleiden? 3DL houd zich als product designer bezig met de vorm en de uitstraling van een product. Maar ook met gebruiksgemak, maakbaarheid, productieprocessen, materiaalkeuzes en ergonomie.

Begin met een schets, tekening, een fysiek model of slechts een idee – bij 3DL beschikt U over alle gereedschappen die nodig zijn om tot een precies 3d model te komen. En van daaruit tot een perfecte rendering, animatie, of productie van het ontworpen object, middels rapid prototyping.

 

 

 

Enkele vakgebieden:

* Exterieur en Interieur tekeningen voor in de scheepsbouw
* Product design
* Offshore visualisatie
* Staalbouw, kunstwerken, architectuur, objecten.

Hieronder enkele voorbeelden van opdrachten die door 3D Line-Design zijn gemodelleerd. De ontwerpen zijn 1 op 1 getekend, waardoor men kan zien welke ruimtelijke uitstraling het model heeft. Bijkomend voordeel is dat het eenvoudiger wordt om het bijna direct technisch te kunnen bouwen. Er kan van de 3D-tekening eenvoudig een uitslag in b.v. AutoCAD gemaakt worden, of er kan een file aangeleverd worden voor bijvoorbeeld CNC frezen, 3D-printen, spuitgieten in Nederland of voor fabricage in het buitenland.

3D modeling yachting

3D model interieur Federick 47 Brandsma Jachten

3D model interieur Federick 47 Brandsma Jachten.

Kikker voor stijger.

Kikker voor op een steiger. 3D model ontworpen in Rhino, rendering in V-Ray.