3D Line-Design

Visualisaties @ Visueel – Design – 3D modeling @ Product ontwikkeling

Ik ben Jacob-Jan Oostwoud, sinds 2010 ben ik begonnen als zzp’er technisch tekenaar / 3D-ontwerper met het tekenbureau 3D Line-Design. 3DL voert verschillende tekenopdrachten uit, van het bedenken en of uitwerken van een plan tot het visualiseren of leveren van het product of de productie tekeningen.

Vanuit het werk als instrumentmaker bij Fokker en bedrijven als Stork, en later als design engineer /3D-CAD tekenaar bij bedrijven als Vripack en Icon Yachts, heb ik 3D Line-Design opgestart met als doel tekenopdrachten met aanvullende diensten op de markt te brengen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk uw project uit te werken, te visualiseren of door middel van reverse engineering weer in 3D op te zetten.

Interieur ontwerp voor Steeler

Tot de mogelijkheden behoren onder andere:

* 3D visualisatie (artist impressions) : renderingen, 2D en 3D (interactieve)360 graden animaties, virtual reality.

* Ontwerp, advies  en ondersteuning.

* Product ontwikkeling.

* 2D- en 3D modelleren / CAD tekeningen.

* Reverse engineering.

* Verzorgen van CNC productie files.

* Rhino training, teken les in het Rhino 3D CAD Software pakket, ook is gespecialiseerd  maatwerk training met het Rhino 3D-tekenen pakket mogelijk in jacht en scheepsbouw.

 * 360 graden fotografie films en tours.

3D line design proces2

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Voordelen:

Betere verkoop door middel van (interactieve) visualisaties op website, app, stand en folder materiaal.

Overleg met klant, materialen en indeling kunnen makkelijk worden aangepast, mogelijkheden worden direct zichtbaar.

Voorbeeld in de interieurbouw:

Fouten (collisions) in ruimtes kunnen vroegtijdig worden opgespoord, vaak klopt het algemeen plan niet met de romp afmetingen.
Duidelijk en sneller communicatie tussen collega interieur bouwers door overleg van de visualisatie en bemating door middel van het 3d model.
Meubels kunnen prefab gemaakt worden, maten zijn 1 op 1 getekend en zijn door middel van een computer in de werkplaats direct op te meten vanaf het 3D model.

Bekijk de verschillende voorbeelden in de rechter knoppenbalk om een idee te krijgen van de expertise en mogelijkheden. Heeft u zelf een idee, bijvoorbeeld een product of ontwerp en wilt u eens van gedachte wisselen over hoe dit tot uitvoering gebracht kan worden? Neem dan gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groet,  Jacob-Jan Oostwoud