3D Line-Design

Visueel – Design – 3D modeling @ Product ontwikkeling

Ik ben Jacob-Jan Oostwoud, sinds 2010 ben ik begonnen als zzp’er technisch tekenaar / 3D-ontwerper onder de naam 3D Line Design. Vanuit het werk als instrumentmaker bij Fokker en later als design engineer /3D-CAD tekenaar bij bedrijven als Vripack en Icon Yachts, heb ik 3D Line-Design begonnen met als doel tekenopdrachten met aanvullende diensten op de markt te brengen. 

Ship Designer / Scheepsbouwkundig tekenaar

Als Design engineer en Rhino modelleur / vormgever ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen of aanpassen van bestaande jachten. Van romp, opbouw en interieur, en het creëren van complete 3D-modellen van concept tot refit. Inclusief hoge kwaliteit fotorealistische renderings, animatie’s en bewerken van beeldmateriaal ter ondersteuning van uw bedrijf, evenals het uitwerken van een jachtontwerp op vormgerelateerde deelgebieden.

 

 

 

Tot de mogelijkheden behoren:

 

  • Naval Architecture
  • Interieur en exterieur design.
  • 3D visualisatie / artist impressions/ renderingen.
  • Interactieve 360 graden animaties.
  • Ontwerp, advies  en ondersteuning.
  • Product ontwikkeling.
  • 2D- en 3D modelleren / CAD en Rhino

3D line design proces2

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Voordelen visueel design:

Betere verkoop door met (interactieve) visualisaties op website, app, stand en folder materiaal. Overleg met klant, materialen en ontwerp kunnen makkelijk worden aangepast, mogelijkheden worden direct zichtbaar.

Voorbeeld in de interieurbouw:

Fouten (collisions) in ruimtes kunnen vroegtijdig worden opgespoord, vaak klopt het algemeen plan niet met de romp afmetingen.
Duidelijk en sneller communicatie tussen collega interieur bouwers door overleg van de visualisatie en bemating door middel van het 3d model.
Meubels kunnen prefab gemaakt worden, maten zijn 1 op 1 getekend en zijn door een computer in de werkplaats direct op te meten vanaf het 3D-model.

Bekijk de verschillende voorbeelden in de rechter knoppenbalk om een idee te krijgen van de expertise en mogelijkheden. Heeft u zelf een idee, bijvoorbeeld een product of ontwerp en wilt u eens van gedachte wisselen over hoe dit tot uitvoering gebracht kan worden? Neem dan gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groet,  Jacob-Jan Oostwoud